Категорія
Новини
Дата

У Києві звільнили орендарів від плати за комунальне майно

Депутати Київради підтримали рішення про звільнення від орендної плати орендарів комунального майна. Про це повідомляє офіційний портал Києва.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Депутати підтримали зміни до рішення «Про деякі питання комплексної підтримки суб’єктів господарювання міста Києва під час воєнного стану».
  • «Рішення передбачає звільнення від орендної плати всіх орендарів комунального майна в місті Києві на період воєнного стану та один місяць після його закінчення. Це має зменшити фінансове навантаження на малий та середній бізнес Києва, зокрема, тих суб’єктів господарювання, яких торкнулися заборони, пов’язані з воєнним станом», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.
  • За її словами, реалізація цього рішення матиме позитивний вплив на ринкове середовище, ринок праці, рівень зайнятості населення.

Контекст:

Раніше на засіданні 30 березня Київрада ввела пільги для бізнесів, які орендують площу у комунальній власності. Зокрема це стосується рекламних компаній, власників ресторанів та пересувних торговців.

Для пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків плату за договорами зменшили до символічної 1 гривні. Сплата пайової участі становитиме 50% від існуючої. Бізнес, що працює на комунальних площах звільнений від сплати за оренду. Паркувальним майданчикам місто обіцяло дати пільги. Рекламні компанії, які на рекламних площах у місті розміщують соціальну та патріотичну рекламу, отримають пільги від міста.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні