Категорія
Новини
Дата

У Кремлі хочуть передати активи в анексованих регіонах України російським компаніям

 У Кремлі заявили, що активи в чотирьох нещодавно анексованих РФ українських регіонах у майбутньому можуть бути передані російським компаніям, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що «очевидно, що кинуті активи не можна залишати без діла, і цим питанням займеться уряд».
  • Україна, її західні союзники та переважна більшість країн на Генеральній Асамблеї ООН засудили і вважають незаконною оголошену Росією анексію українських територій.

Контекст

20 вересня стало відомо, що у Кремлі планують провести з 23 по 27 вересня фейкові референдуми про входження окупованих територій України до складу Росії.

США ніколи не визнають анексію Росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити, заявив напередодні радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ, про це він сказав у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів. За даними ЗМІ, йдеться про 1 млн осіб.

30 вересня Путін виступив перед Федеральними зборами та підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Путін також закликав Україну припинити воєнні дії та «сісти за стіл переговорів».

4 жовтня Зеленський визнав нікчемними укази Путіна щодо захоплених Росією територій України.

6 жовтня Європейський Союз офіційно повідомив про ухвалення восьмого пакета санкцій проти Росії у відповідь на «анексію» українських територій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні