Категорія
Новини
Дата

У Німеччині не виключають націоналізації частини трубопроводу «Північний потік – 2» – Der Spiegel

Міністерство економіки Німеччини розглядає можливість націоналізації частини трубопроводу «Північний потік – 2», яка проходить територією ФРН, пише Der Spiegel з посиланням на джерела. Таким чином німецька влада хоче ізолювати цю частину трубопроводу та підключити її до мобільного терміналу СПГ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Берлін хоче ізолювати цю ділянку трубопроводу. Мінекономіки ФРН вважає цю інфраструктуру ідеальною, щоб газифікувати південну частину країни.
  • Однак існує низка ризиків, зазначає Spiegel. Технічно такий план здійсненний, але це може призвести до серйозних екологічних проблем, побоюються експерти. «Північний потік – 2» проходить територією, природа якої охороняється відповідно до особливо суворих правил, зазначає видання.
  • Крім того Німеччина побоюється дій у відповідь з боку РФ, зокрема, націоналізації німецьких компаній в Росії, пише видання. Адже «Газпром» розраховує відновити роботу трубопроводу через два чи три роки.
  • Влада Німеччини розглядає також варіант будівництва паралельної «Північному потоку – 2» труби, зазначають джерела видання.

Контекст

РФ завершила будівництво газопроводу «Північний потік – 2» минулого року. Проєкт мав пройти процедуру сертифікації, але Німеччина зупинила її після того, як Москва визнала незалежність псевдореспублік «ЛДНР». 

У травні «Газпром» оголосив, що використовує потужності «Північного потоку – 2» для газифікації північного заходу РФ.

На днях Німеччина оголосили другий рівень надзвичайної ситуації через зниження поставок газу з РФ іншим газопробовод – «Північний потік». У свою чергу голова «Газпрому» Міллер заявив, що газопровід «Північний потік – 2» готовий до роботи будь-якої миті.

Наразі Берлін дає «зелене світло» вугільній генерації та виділить €15 млрд на закупівлю газу з альтернативних джерел.

Наразі Європа скоротила свою залежність від російського газу приблизно до 20% від загального обсягу поставок після вторгнення в Україну з приблизно 40% раніше, за даними консалтингової компанії ICIS. Але більшість варіантів диверсифікації поставок, таких як морські вантажі скрапленого природного газу, вичерпано.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні