Категорія
Новини
Дата

У Twitter стався глобальний збій, за кілька годин роботу відновили

Тисячі користувачів Twitter Inc. по всьому світу повідомили про збої та інші проблеми, платформа відновила обслуговування через кілька годин, пише Bloomberg. Це один із найбільших збоїв з часу придбання платформи Ілоном Маском.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними Downdetector, понад 9000 користувачів у якийсь момент повідомили про проблеми з доступом до сервісу. Користувачі від Сан-Франциско до Токіо та Гонконгу заявили, що у них виникли проблеми зі входом до своїх облікових записів або вони зіткнулися з різними повідомленнями про помилки в Азії. 
  • Згодом кількість збоїв, про які повідомив Downdetector, скоротилася до кількох.
  • Масовий вихід робітників з Twitter, більшість з яких були звільнені після того як Маск очолив соцмережу, викликав занепокоєння з приводу того, чи зможе Twitter підтримувати свою діяльність. Останні збої відбулися після того, як велика кількість робітників відхилила ультиматум Маска у листопаді про те, що вони мусять або перейти у нове «хардкорне» робоче середовище або покинути компанію.
  • Збій, хоч і недовгий, може почати нову хвилю критики Маска і того, як він упорався з поглинанням платформи та його наслідками.

Контекст

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Напередодні генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування, пише Reuters. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні