Категорія
Новини
Дата

У Twitter стався глобальний збій, за кілька годин роботу відновили

1 хв читання

Тисячі користувачів Twitter Inc. по всьому світу повідомили про збої та інші проблеми, платформа відновила обслуговування через кілька годин, пише Bloomberg. Це один із найбільших збоїв з часу придбання платформи Ілоном Маском.

Ключові факти

  • За даними Downdetector, понад 9000 користувачів у якийсь момент повідомили про проблеми з доступом до сервісу. Користувачі від Сан-Франциско до Токіо та Гонконгу заявили, що у них виникли проблеми зі входом до своїх облікових записів або вони зіткнулися з різними повідомленнями про помилки в Азії. 
  • Згодом кількість збоїв, про які повідомив Downdetector, скоротилася до кількох.
  • Масовий вихід робітників з Twitter, більшість з яких були звільнені після того як Маск очолив соцмережу, викликав занепокоєння з приводу того, чи зможе Twitter підтримувати свою діяльність. Останні збої відбулися після того, як велика кількість робітників відхилила ультиматум Маска у листопаді про те, що вони мусять або перейти у нове «хардкорне» робоче середовище або покинути компанію.
  • Збій, хоч і недовгий, може почати нову хвилю критики Маска і того, як він упорався з поглинанням платформи та його наслідками.

Контекст

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Напередодні генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування, пише Reuters. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні