Категорія
Новини
Дата

Uber відновлює роботу у Львові та надає безкоштовний проїзд на кордоні з Польщею

Американський каршерінг-сервіс також перерахує $500 000 для Червоного Хреста та Всесвітньої продовольчої програми США

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Uber відновлює роботу у Львові через тиждень після початку війни в Україні. «Ми працюємо з Львівською Міською Владою по відновленню нашої роботи сьогодні, щоб Uber можна було використовувати для вимушених поїздок та транспортування гуманітарної допомоги», – йдеться у заяві компанії.
  • Компанія сподівається відновити роботу у інших містах. Які саме міста маються на увазі та як скоро там знову запрацює додаток Uber – невідомо.
  • Компанія додатково перерахує $500 000 для Міжнародної федерації Червоного Хреста та Всесвітньої продовольчої програми США на підтримку гуманітарних зусиль Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні та сусідніх країнах.
  • Цього тижня сервіс запустить у додатку кнопку пожертвування, що дозволить водіям Uber у США (а потім і в інших країнах) робити пожертви до Міжнародному комітету порятунку. Uber подвоїть пожертви, зроблені за допомогою цієї функції, до $1 млн.
  • Uber надасть необмежені безкоштовні поїздки між українським кордоном і польськими містами для підтримки біженців та їхніх сімей.
  • Транспорт для співробітників Центрів прийому мігрантів та для доставки товарів на склади НГО в Польщі теж буде безкоштовним.

Контекст:

Сервіс Uber перестав працювати в Україні 24 лютого. «Ми продовжуємо стежити за обставинами та сподіваємося, що це тимчасова ситуація», – заявили тоді в пресслужбі Uber. Конкуренти Bolt та Uklon продовжили працювати без змін.

Про те, як український Uklon розвозив українців у перші дня війни та що робить для підтримки армії та громадян, Forbes розповідав співвласник компанії Сергій Смусь.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні