Категорія
Новини
Дата

Україна не підписує жодних документів з Росією. В Офісі президента розкрили деталі «стамбульського договору» по зерну

Україна у Стамбулі не буде підписувати прямий договір з Росією «про вивезення зерна», повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, кораблів РФ та російських представників в портах України не буде.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Україна не підписує жодних документів з Росією», – наголосив Подоляк. 
  • Він зазначив, Україна підписуємо договір з Туреччиною та ООН і бере на себе зобовʼязання перед ними. Водночас Росія підписує дзеркальний договір з Туреччиною та ООН, додав Подоляк.
  • Не буде жодного супроводу транспорту російськими кораблями та присутності представників РФ в портах України. У разі провокацій – негайна військова відповідь.
  • Усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться загальними групами у водах Туреччини у разі виникнення такої потреби, наголосив Подоляк.

Контекст

Адміністрація президента Туреччини повідомила про підписання угоди щодо вивезення зерна у Стамбулі 22 липня о 16:30 у палаці Долмабахче. У церемонії візьмуть участь президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та генсекретар ООН Антоніу Гутерреш. Від України угоду має підписати міністр інфраструктури Олександр Кубраков. У Стамбул також прибув міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Договір про вивезення зерна з України передбачає створення безпечних коридорів з Одеси, Чорноморська та Південного. Співрозмовники кремлівського ресурсу ТАСС повідомляють, що угода дозволить відправити з України не менше як 25 млн т зерна. Перший етап передбачає розблокування близько 80 кораблів із продовольством в українських портах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні