Категорія
Новини
Дата

Україна отримає $500 млн безповоротної допомоги від США

США нададуть Україні додаткову пряму фінансову допомогу в розмірі $500 млн. Про це повідомив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час зустрічі з прем’єрміністром України Денисом Шмигалем та міністеркою фінансів США Джанет Єллен.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кошти надійдуть до державного бюджету у формі грантової допомоги для стабілізації економіки та забезпечення захищених видатків в умовах воєнного часу: виплати зарплат, пенсій, соціальні виплати.
  • За словами Єллен, це лише початок допомоги США на відновлення та відбудову нашої держави. «Ми у співпраці з Конгресом США та міжнародними партнерами будемо підтримувати Україну в середньостроковій та довгостроковій перспективі», – заявила вона.
  • З початку повномасштабного вторгнення РФ оголошена грантова допомога Україні з боку США сягає $1 млрд.

Контекст

У березні державні витрати України перевищили надходження приблизно на $2,7 млрд. Очікується, що розрив збільшиться до $5–7 млрд на місяць у квітні й травні. МВФ очікує, що українська економіка скоротиться на 35% цього року. Валовий державний борг України у 2022 році збільшиться до 86,2%. У 2021-му він знизився з 61% до 49% ВВП. 

10 березня МВФ перерахував Україні $1,4 млрд в еквіваленті за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument. Згодом організація створила спеціальний рахунок для фінансової підтримки України, він відкритий для всіх охочих допомогти країні. Рахунок уже поповнила Канада на $800 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні