Категорія
Новини
Дата

Україна отримає автоматизовані системи розвідки SurveilSPIRE від німецього Rheinmetall

За дорученням уряду Німеччини концерн Rheinmetall розпочав доставку Україні автоматизованих систем розвідки, йдеться у пресрелізі виробника. Системи SurveilSPIRE переважно використовуються для спостереження за великими ділянками місцевості з мінімальною кількістю персоналу. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Розвідувальні системи, відомі як SurveilSPIRE, складаються з мобільних вишок спостереження з денним та нічним обладнанням для камер, автопілотованих міні-дронів та системи керування, у комплект постачання також входять транспортні засоби. Доставка систем вже розпочалася.
  • Зазначається, що вишки спостереження, виготовлені естонською компанією DefSecIntel, можуть бути завантажені на трейлери та швидко доставлені до їх експлуатації. Для складання потрібно три особи; роботу повністю автоматизовано. 
  • Система включає бездротові канали звʼязку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт. Стійку роботу забезпечують сонячні панелі без силових кабелів чи джерела палива. Система спирається на безпілотні літальні апарати-розвідники з автопілотом, які здійснюють патрулювання та польоти за заданими завданнями. «Це дозволяє перевіряти виявлені загрози та дозволяє оператору ініціювати необхідні контрзаходи», – сказано в повідомленні концерну.

Контекст

Уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2. Також країна видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, котрі хочуть швидко поставити німецькі танки зі своїх складів в Україну. Згодом федеральний уряд Німеччини дав дозвіл на експорт 187 танків Leopard 1 Україні від компаній Rheinmetall та Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), пише Business Insider. Зокрема, 88 танків належать Rheinmetall, 99 – FFG.

Війна в Україні потребує безпрецедентної витрати боєприпасів, щодня робиться понад 5000 артилерійських пострілів, пише Financial TimesВиробники оборонної продукції намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також підтримки постачань в Україну.

Rheinmetall, найбільший оборонний підрядник Німеччини, оголосив, що збудує новий завод із виробництва вибухових речовин в Угорщині в межах спільного підприємства з урядом для вирішення проблеми дефіциту. Компанія також перезапустила виведені з експлуатації підприємства з виробництва боєприпасів, повідомила FT, і «придбала великі запаси важливих матеріалів».

Також Rheinmetall AG планує розпочати виробництво боєприпасів для самохідних зенітних установок Gepard, які уряд Німеччини постачає Україні, повідомив міністр оборони Борис Пісторіус. Коаліція канцлера Олафа Шольца планує виділити у бюджеті до €20 млрд ($21,5 млрд) на боєприпаси найближчими роками. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні