Категорія
Новини
Дата

Німеччина розпочне виробництво снарядів до установок Gepard, які надали Україні

Німецький оборонний підрядник Rheinmetall AG планує розпочати виробництво боєприпасів для самохідних зенітних установок Gepard, які уряд Німеччини постачає Україні, повідомив міністр оборони Борис Пісторіус, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Напередодні зустрічі з міністрами оборони країн НАТО у Брюсселі Пісторіус заявив, що контракти підписано, і виробництво розпочнеться «негайно». 
  • Раніше газета Süeddeutsche Zeitung повідомляла, що Rheinmetall виготовить 300 000 снарядів на своєму підприємстві в Нижній Саксонії і почне постачання в Україну в липні.
  • У грудні Rheinmetall оголосив, що наростить виробництво боєприпасів Gepard на своєму заводі недалеко від Гамбурга.
  • Коаліція канцлера Олафа Шольца планує виділити у бюджеті до €20 млрд ($21,5 млрд) на боєприпаси найближчими роками. У лютому, після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Шольц оголосив про створення спеціального фонду у розмірі €100 млрд для відновлення збройних сил після десятиріч недофінансування.

Контекст

Війна в Україні потребує безпрецедентної витрати боєприпасів, щодня робиться понад 5000 артилерійських пострілів, пише Financial Times. Виробники оборонної продукції намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також підтримки постачань в Україну. Rheinmetall, найбільший оборонний підрядник Німеччини, оголосив минулого місяця, що збудує новий завод із виробництва вибухових речовин в Угорщині в межах спільного підприємства з урядом для вирішення проблеми дефіциту. Компанія також перезапустила виведені з експлуатації підприємства з виробництва боєприпасів, повідомила FT, і «придбала великі запаси важливих матеріалів».

Нещодавно уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2. Також країна видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, котрі хочуть швидко поставити німецькі танки зі своїх складів в Україну. Також Україна отримає 31 американський танк M1 Abrams та супутнє обладнання й техніку для їх обслуговування. За даними Spiegel, європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин. Видання Süddeutsche Zeitung повідомило, що уряд Німеччини схвалив постачання танків Leopard 1 в Україну з промислових запасів і веде переговори про закупівлю 15 установок Gepard у Катару для відправки до Києва. Згодом федеральний уряд Німеччини дав дозвіл на експорт 187 танків Leopard 1 Україні від компаній Rheinmetall та Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), пише Business Insider. Зокрема, 88 танків належать Rheinmetall, 99 – FFG.

Окрім цього, на Заході вже проходять внутрішні дебати про постачання Україні реактивних винищувачів, їх ініційовано українськими офіційними особами за підтримки країн Балтії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні