Категорія
Новини
Дата

Від початку війни Україна отримала понад $125 млн пожертв у криптовалюті. Більше ніж 50% коштів ідуть на армію

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну криптоспільнота пожертвувала більше ніж $125 млн (станом на 12 травня) у цифровій валюті. Про це йдеться у дослідженні компанії Crystal, що відстежує транзакції з криптовалютами.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Підтримка військових становить 52%, 48% присвячено гуманітарним програмам.
  • Загалом більшість пожертвувань здійснено в ETH (ether), BTC (біткоїн), USDT (Tether) та BUSD (Binance USD).
Від початку війни Україна отримала понад $125 млн пожертв у криптовалюті. Більше ніж 50% коштів ідуть на армію /Фото 1
  • Станом на 10 березня цифра була на рівні $85 млн. Тоді найбільше криптовалютних пожертв було здійснено для української армії – 63% та на гуманітарні програми – 37%.

Контекст

Наприкінці лютого в Україні запустили державний криптовалютний фонд, щоб збирати гроші на підтримку армії та населення під час війни. За технічну складову проєкту відповідає українська криптобіржа Kuna, розпорядники коштів – Міністерство оборони та Міністерство цифрової трансформації.

Фонд приймає пожертви у 25 віртуальних валютах, зокрема у Bitcoin, Ethereum, Dogecoin та TrueUSD.

Організація «Повернись живим», один із найбільших фондів для допомоги воєнним, приймає SWIFT-перекази, гривні, а також Bitcoin, Ethereum та Tether. 

Фонд Aid for Ukraine, створений компанією Everstake за підтримки блокчейну Solana, перераховує зібрану криптовалюту на офіційні рахунки армії та гуманітарної допомоги. Unchain Fund допомагає із евакуацією людей та підтримує цивільне населення їжею, ліками та речама першої необхідності. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні