Сюжет розповідає про 12 персонажів, що жили в Україні 20-х років минулого століття
Категорія
Новини
Дата

Українська історична драма «І будуть люди» зʼявилась на Netflix

Сюжет розповідає про 12 персонажів, що жили в Україні 20-х років минулого століття

23 березня українська історична драма «І будуть люди» стала доступною на Netflix.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 12-серійна історична драма «І будуть люди» склала компанію більш ніж двом десяткам українських фільмів на сервісі Netflix.
  • Знятий за мотивами однойменного роману Анатолія Дімарова, серіал розповідає про 12 персонажів, що жили в Україні 20-х років минулого століття. Кожному з них було непросто – вони та їхні родини зіштовхнулись з жорстокими реаліями Першої світової війни, революцією і приходом радянської влади. 
  • Виробництвом історичної драми займались Film.ua. Її режисером став Аркадій Непиталюк, відомий повнометражним фільмом «Припутні».
  • Восени 2020 року серіал вийшов на телеканалі СТБ та з’явився у вільному доступі на YouTube-каналі Film.ua. На телебаченні історична драма мала показники нижчі за середні, тоді як у мережі 12 серій за п’ять днів зібрали близько 1,7 млн переглядів, пише «Детектор медіа». Нині на YouTube кількість переглядів серіалу сягає близько 11,6 млн.
  • Бюджет серіалу складає 64,8 млн грн, половину вартості виробництва профінансувала держава.

Контекст

У вересні 2022-го на сервісі Netflix почали з’являтися українські фільми. Нині їх 22, і доступні вони лише на території України. Наприкінці березня на Netflix з’являться фільм з українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком «Борщ. Секретний інгредієнт» та популярний український телесеріал «Спіймати Кайдаша».

У жовтні на сервісі Netflix з’явилося сім українських фільмів: «Поводир», «Захар Беркут», «Мої думки тихі», «Сторожова застава», «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс». Згодом – «Снайпер. Білий ворон». Їх Netflix придбав у групи компаній Film.ua. Фільми доступні для перегляду лише на території України.

Крім Film.ua, продажем фільмів американському сервісу займається медіахолдинг «Медіа Група Україна». Завдяки їхнім зусиллям на Netflix з’явились «Дике поле», «Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників», також доступні лише на території України. Вони доєднались до двох сезонів «Слуги народу» студії Квартал 95, документального фільму «Зима у вогні» та стрічки «Носоріг» Олега Сенцова

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні