Сценаристкою серіалу виступила українська режисерка Наталка Ворожбит. Кадр із «Спіймати Кайдаша»
Категорія
Новини
Дата

Український телесеріал «Спіймати Кайдаша» вийде на Netflix 

Сценаристкою серіалу виступила українська режисерка Наталка Ворожбит. Кадр із «Спіймати Кайдаша»

Український телесеріал «Спіймати Кайдаша» зʼявиться на стримінговій платформі Netflix 29 березня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На Netflix вже можна переглянути 21 український фільм та серіал. Наприкінці місяця до підбірки долучиться «Спіймати Кайдаша».
  • Інтерпретація твору Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я» вийшла на телеканалі СТБ навесні 2020 року. Лише за перший місяць на екранах його подивилося 10,5 млн глядачів, повідомляє «День». Сумарна кількість переглядів усіх 12 серій на Youtube сягає понад 32,7 млн переглядів.
  • Бюджет серіалу – 26,7 млн грн, Мінкульт профінансував половину вартості виробництва.
  • Сценаристкою виступила українська режисерка Наталка Ворожбит. Вона перенесла відому сім’ю Кайдашів у сучасні реалії ХХІ століття. За сюжетом, Лаврін повернувся з армії й тепер хоче погуляти, а Карпо одружується з Мотрею. Але її характер не зовсім сумісний із характером свекрухи.
  • У 2021 році серіал «Спіймати Кайдаша» отримав «Золота дзиґу» за найкращий ігровий серіал.

Контекст

У вересні 2022-го на сервісі Netflix почали з’являтися українські фільми. Нині їх 21, і доступні вони переважно лише на території України. Крім «Спіймати Кайдаша», наприкінці березня на Netflix з’явиться фільм з українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком «Борщ. Секретний інгредієнт». 

У жовтні на сервісі Netflix з’явилося сім українських фільмів: «Поводир», «Захар Беркут», «Мої думки тихі», «Сторожова застава», «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс». Згодом – «Снайпер. Білий ворон». Їх Netflix придбав у групи компаній Film.ua. Фільми доступні для перегляду лише на території України.

Крім Film.ua, продажем фільмів американському сервісу займається медіахолдинг «Медіа Група Україна». Завдяки їхнім зусиллям на Netflix з’явились «Дике поле», «Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників», також доступні лише на території України. Вони доєднались до двох сезонів «Слуги народу» студії Квартал 95, документального фільму «Зима у вогні» та стрічки «Носоріг» Олега Сенцова

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні