Категорія
Новини
Дата

Українські компанії з обігом понад 10 млрд гривень платитимуть менше податків – Гетманцев

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив законопроєкт, який дозволяє перейти на спрощену систему оподаткування найбільшим українським компаніям, пише у Telegram голова комітету Данило Гетманцев

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Законопроєкт передбачає:

  • Звільнення від оподаткування митними платежами товарів, кінцевими отримувачами яких є правоохоронні органи, Міністерство оборони України, Збройні Сили України та інші військові формування.
  • Сплата лише 2% від обороту без обмежень щодо обсягів доходу.
  • Обіг понад 10 млрд грн мають найбільші ритейлери, державні компанії та підприємства олігархів.

Контекст:

Зараз триває процес прийняття заявок про перехід на спрощену систему оподаткування за ставкою 2%. Процес прийняття звернень триватиме і після 1 квітня, пише Гетманцев.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозував, що пільгове оподаткування для бізнесу у розмірі 2% обігу та скасування мит у короткостроковій перспективі можуть знизити доходи бюджету вдвічі.

Проте, надходження фінансів від міжнародних партнерів створили для України «подушку безпеки», яка покриватиме дефіцит, каже він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні