Категорія
Новини
Дата

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у вересні. Найпопулярніший вид діяльності – роздрібна торгівля

У вересні українці відкрили 35 587 нових ФОПів, це найбільша кількість нових справ за останні три роки, повідомляє Опендатабот. Попередній рекорд було зафіксовано у червні із показником 31 477. 

Ключові факти

  • До того понад 30 000 нових підприємців було зареєстровано у червні та липні 2020 року.
  • Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Майже половина нових ФОПів – 43% – відкриваються у сфері торгівлі: роздрібна торгівля (12 777 від загальної кількості новостворених справ) та оптова торгівля – 2343 ФОПи. Також популярним є бізнес з надання індивідуальних послуг – 3244.
Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у вересні. Найпопулярніший вид діяльності – роздрібна торгівля /Фото 1

Інфографіка: Опендатабот

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у вересні. Найпопулярніший вид діяльності – роздрібна торгівля /Фото 2

Інфографіка: Опендатабот

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у вересні. Найпопулярніший вид діяльності – роздрібна торгівля /Фото 3

Інфографіка: Опендатабот

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Згідно із даними, пʼята частина від усіх нових ФОПів – 21%, або ж 7407 – відкривається на Київщині. Друге й третє місце за кількістю нових справ посідають Дніпропетровщина (3210) та Львівщина (2862).
  • Найгірші показники у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії.

Контекст

Бізнес у вересні позитивно оцінив поточні результати своєї діяльності після двох місяців поспіль стриманих очікувань. Індекс очікувань ділової активності підвищився до 50,1 порівняно з 49,3 в серпні, перевищивши нейтральний рівень (50 пунктів), йдеться у повідомленні Національного банку України.

Поліпшенню очікувань респондентів сприяли поступове відновлення темпів виробництва, налагодження нових шляхів поставок продукції, зниження темпів зростання витрат на сировину та енергію, поліпшення інфляційних і курсових очікувань, сталий внутрішній попит. 

В Україні відкривається більше нових ФОПів, аніж закривається. На початок осені в країні офіційно працюють 2 052 326 ФОПи. Попри війну, кількість малих і середніх бізнесів зростає та навіть бʼє довоєнні рекорди, повідомив Опендатабот, посилаючись на дані ДП «Національні інформаційні системи».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні