Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» попередило про відключення електропостачання в Києві та центральних областях

Після атак Росії на енергетичні об’єкти НЕК «Укренерго» знову застосовує обмеження електропостачання, повідомляє компанія. Рішення ухвалили, щоб розвантажити енергетичну інфраструктуру.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В «Укренерго» кажуть, що вдалося відновити енергоживлення майже на всій території України, проте відновлювальні роботи на Київщині та в центральних областях ще тривають.
  • «Сьогодні ввечері в Києві та центральних областях знову застосовуються обмеження споживачів, але вдень вдалося обійтися без них», – повідомили в компанії. 
  • Введення таких заходів пов’язане з необхідністю розвантажити енергетичну інфраструктуру для швидкого проведення відновлювальних робіт. 
  • Графіки аварійних відключень можуть тривати більш ніж 2 години та публікуються на сайтах регіональних компаній (обленерго).
  • Компанія ДТЕК «Київські електромережі» повідомила, що тривалість відключення будинку не перевищуватиме 4 години, та оприлюднила інформацію по районах столиці.

Контекст

Вдень КМДА повідомила, що у Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням, тож, аварійних відключень електроенергії поки що не буде. Аварійно-рятувальні служби столиці працюють цілодобово в посиленому режимі.

10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

10 жовтня через пошкодження інфраструктури російськими обстрілами у столиці та області довелося застосовувати аварійні відключення. 

Україна з 11 жовтня припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів, повідомив напередодні міністр енергетики Герман Галущенко.

«Укренерго» вчора ввечері відновило енергопостачання у більшості регіонів, де воно зникло через масштабний ракетний обстріл енергетичної інфраструктури магістральних мереж.

Сьогодні окупанти завдали нових ударів по енергетичній інфраструктурі. Зокрема, двічі обстріляли Ладижинську ТЕС та обʼєкти енергетичної інфраструктури у Львові.

«Укренерго» знадобиться додаткове обмеження електроспоживання на кілька днів, щоб відновити пошкоджені через російські обстріли електромережі, сказав голова правління компанії Володимир Кудрицький.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні