Категорія
Новини
Дата

В Україні встановлять модульні будинки для 15 000 сімей. Угоди про тимчасове житло вже підписано

В Україні вже підписані угоди про встановлення модульних будинків для 15 000 сімей, які потребують тимчасового житла. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на конференції з питань відновлення України у швейцарському Лугано, пише «Укрінформ».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Є відповідні документи уряду, ми прописали тимчасові швидкі рішення – це модульні будинки… ми їх встановлюємо спільно з нашими партнерами. В першу чергу це Польща, США, інші країни», – сказав премʼєр.
  • Підписано угод на встановлення для більше 15 000 сімей таких будинків у тих місцях, де показує місцева влада, сказав Шмигаль.
  • За словами прем’єра, уряд завершив розробку кількох урядових програм щодо забезпечення житлом, зокрема це лізингова програма під нуль відсотків.
  • Міністерство розвитку громад та територій веде перемовини із забудовниками про можливість викупу соціального житла для багатодітних сімей, і 60 квартир вже придбано, додав Шмигаль.

Контекст

На 1 червня 3,5 млн українців мають пошкоджене або зруйноване житло, йдеться про 116 000 об’єктів загальною площею 14 млн кв. м, свідчать дані Міністерства розвитку громад та територій. Внаслідок збройної агресії РФ найбільше пошкоджено житла у Донецькій, Харківській та Київській областях.

Національна програма відновлення та модернізації житла й інфраструктури регіонів України передбачає $150-250 млрд інвестицій. Такі цифри оприлюднено на конференції в Лугано.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні