Категорія
Новини
Дата

Велика Британія заборонила експорт послуг до Росії та ввела санкції проти російських пропагандистів

Британія оголосила про заборону на експорт послуг до Росії, а також додала до списку санкцій ще 63 особи, зокрема, кремлівських пропагандистів. Про це йдеться у заяві глави МЗС Великої Британії Ліз Трасс.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Нові заходи означають, що російські підприємства більше не зможуть користуватися британськими бухгалтерськими, управлінськими та PR-послугами світового класу, на частку яких припадає 10% російського імпорту в цих секторах. 
  • У британському уряді зазначили, що Росія залежить від західних сервісних компаній у виробництві та експорті промислових товарів, і сьогоднішні заходи ще більше посилять економічний тиск на путінську економіку.
  • Лондон також оголосив про санкції проти 63 людей, багато з яких повʼязані з основними кремлівськими медіа, зокрема «Першим каналом». «Перший канал» відомий поширенням у Росії дезінформації, яка виправдовує незаконне вторгнення Путіна «спеціальною військовою операцією», – наголошується в заяві.
  • Під санкції потрапили військові кореспонденти, повʼязані з російськими військами в Україні: Євгеній Піддубний, військовий кореспондент ВДТРК, Александр Коц, військовий кореспондент російської газети «Комсомольська правда», Дмитрій Стєшин, російський журналіст, спеціальний кореспондент «Комсомольської правди».
  • Серед медіаорганізацій до списку санкцій внесено: Всеросійське державне телебачення і радіомовлення, великий державний мовник, який відіграв ключову роль у виправданні путінської агресії проти України; ІнфоРос, інформаційне агентство, що розповсюджує дестабілізуючу дезінформацію про Україну і, ймовірно, повʼязане з російськими спецслужбами; SouthFront, дезінформаційний сайт, який розповсюджує неправдиву інформацію, за допомогою якої намагаються виправдати вторгнення Росії в Україну; Фонд стратегічної культури, інтернет-журнал, що розповсюджує дезінформацію про вторгнення Росії в Україну, зокрема, про роль російських сил у вбивстві мирних жителів у Бучі.

Контекст

У Великій Британії з березня діють санкції проти RT і Sputnik. Міністр технологій і цифрової економіки Кріс Філп наголосив, що ці ЗМІ надто довго випускали небезпечну нісенітницю, «прикидану» серйозними новинами, щоб виправдати вторгнення Путіна в Україну.

З британського ефіру ці ЗМІ зняли й заборонили комусь мати з ними бізнес. Тепер вирішили вимкнути їхні вебсайти, акаунти в соціальних мережах та програми.

Після російського вторгнення в Україну Велика Британія запровадила санкції проти понад 1600 фізичних та юридичних осіб із країни-агресорки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні