Категорія
Новини
Дата

«Верес» закрив найбільше в Україні грибне і компостне виробництво

Грибне і компостне виробництво компанії «Верес» в Каневі Черкаської області з липня припинило виробництво. Виробничі процеси припинені, обладнання законсервовано. Про це пише профільне інформагентство UMDIS з посиланням на інформацію компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Подальша доля ферми і компостного виробництва невідома. Компанія намагалася знайти орендаря і зберегти виробництво.
  • Причиною закриття ферми стали збитки, які вона отримувала останнім часом, зазначає агентство.
  • Левова частка врожаю печериць збиралася для потреб власного консервного цеху.
  • Forbes надіслав запит у пресслужбу компанії «Верес» з проханням прокоментувати закриття виробництва.

Контекст

Грибна ферма «Верес» складається з 36 камер вирощування печериць по 700 кв. м площі вирощування в кожній, що робить цю ферму найбільшою в Україні. Раніше виробництво компанії сягало 450 т грибів на місяць. Компостне виробництво компанії виробляло до 3500 т компосту на місяць. Завод працював з 2004 року. Загалом у компанії працювало більше 200 людей. 

Група компаній «Верес» входить до промислово-інвестиційної групи «Смарт-Холдинг». Спеціалізується на виробництві продуктів харчування, зокрема консервованої продукції та соусів. До великої війни група обʼєднувала два переробні та два сільськогосподарські підприємства, логістичний центр зі зберігання продукції та господарство з вирощування печериць. На потужностях групи щорічно перероблялося до 25 000 т плодоовочевої продукції.

У грудні минулого року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти священнослужителів УПЦ МП та колишнього народного депутата, власника Smart Holding і співвласника металургійного холдингу «Метінвест» Вадима Новинського.

У січні цього року група Smart Holding заявила про завершення чергового раунду поточної реструктуризації, у результаті її засновник Новинський вирішив передати активи в траст

10 квітня Мінʼюст скасував реєстраційні дії в Єдиному держреєстрі щодо змін кінцевих бенефіціарних власників українських компаній ТОВ «Смарт-Холдинг», ТОВ «Укргазвидобуток», ТОВ «Регал Петролеум Корпорейшн (Юкрейн) Лімітед», які перейшли у власність Smart Trust і Step Trust.

Власники трастів були виключені з реєстру, а Новинського відновлено як кінцевого бенефіціарного власника цих компаній. 

13 квітня СБУ повідомила про арешт майна підсанкційного бізнесмена Новинського на суму понад 3,5 млрд грн. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств і 30 газових свердловин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні