Категорія
Новини
Дата

Виробник дронів Skydio залучив $170 млн. Оцінка компанії перевищила $1 млрд

Skydio залучила $170 млн у рамках раунду фінансування серії D. Компанія стала першим американським виробником дронів, який досяг капіталізації в $1 млрд, пише TechCrunch.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Лідером раунду став венчурний фонд Andreessen Horowitz. Також у компанію інвестували Lines Capital, Next47, IVP і UP.Partners.
  • Розмір вкладень кожного інвестора та отримані ними частки сторони не розкривають.
  • Усього з моменту заснування в 2014 році Skydio залучила $340 млн.
  • Залучені інвестиції Skydio використає для розширення ринків та прискорення розробки нових продуктів.
  • Компанія має шанс збільшити частку на ринку через включення в грудні 2020 року до чорного списку США світового лідера з виробництва дронів – китайської компанії DJI, пише Financial Times.

Контекст

Skydio була заснована в 2014 році й орієнтувалася на ринок споживчих дронів. Компанія Skydio випустила дебютний дрон R1 у 2018-му. Він відрізнявся від інших споживчих дронів того часу тим, що міг відстежувати ціль і знімати її, уникаючи перешкод без втручання людини. 2019 року компанія випустила другий дрон, знизивши ціну більш ніж удвічі, до $999, і поліпшивши можливості автономного відстеження та зйомки відео.

У липні минулого року Skydio залучила $100 млн у рамках раунду фінансування серії C. І того ж року представила перший комерційний дрон X2.

У кінці 2020-го для розширення співпраці з корпоративними й державними замовниками Skydio найняла висококваліфікованих фахівців. Зокрема, керівника відділу розробки програмного забезпечення з досвідом роботи в Tesla.

Наразі Skydio вже працює з комунальними та пожежними службами. 

Важливі цифри

За прогнозами Fortune Business Insights, обсяг світового ринку комерційних дронів, який 2019 року оцінювався в $1,59 млпд, до 2027-го досягне $8,527 млрд. У прогнозований період середньорічний темп зростання складе 25,07% .

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні