Категорія
Новини
Дата

Виробництво пива «Чернігівське» перенесли до Бельгії. Усі виручені від продажу кошти направлять Україні

Бельгійська пивоварна компанія AB InBev перемістила виробництво пива марки «Чернігівське» у місто Лювен, Фландрія, внаслідок російської агресії. Про це пише The Brussels Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія невдовзі представить «Чернігівське» на бельгійському ринку. Усі прибутки від продажів цього пива будуть спрямовані на благодійність.
  • Пиво вироблятиметься в банках, на яких буде зображено серце в кольорах прапора України та напис «Кожен може допомогти у гуманітарних зусиллях для України».
  • Підприємства AB InBev в Україні закриті внаслідок російського вторгнення. Тож ця міжнародна компанія алкогольних напоїв переміщує виробництво у місто Лювен, Фландрія, пише видання.
  • Пиво «Чернігівське» з’явиться у бельгійських супермаркетах, барах та ресторанах вже у середині травня. Цю марку пива вже можна знайти на полицях магазинів у Великій Британії. 
  • Завдяки продажам «Чернігівського» компанія має намір перерахувати українським гуманітарним організаціям не менше €5 млн.

Контекст

Компанія працює на українському ринку з 1996 року, коли відкрила пивоварню в Чернігові. Згодом вони відкрилися в Харкові та Миколаєві. До портфелю брендів компанії входять локальні бренди «Чернігівське», «Рогань», «Білий Ведмідь» та глобальні бренди Bud, Stella Artois Corona Extra тощо.

Anheuser-Busch InBev є публічною компанією (Euronext: ABI) зі штаб-квартирою в Левені (Бельгія). Депозитарні розписки компанії котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE: BUD). Anheuser-Busch InBev є провідною пивоварною компанією світу та входить до пʼятірки лідерів серед світових виробників товарів повсякденного попиту.

Anheuser-Busch InBev здійснює операції на ринках 50 країн, у більшості з них посідає провідні позиції. У групі компаній Anheuser-Busch InBev працюють близько 180 000 співробітників по всьому світу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні