Категорія
Новини
Дата

Виробництво пива «Чернігівське» перенесли до Бельгії. Усі виручені від продажу кошти направлять Україні

1 хв читання

Бельгійська пивоварна компанія AB InBev перемістила виробництво пива марки «Чернігівське» у місто Лювен, Фландрія, внаслідок російської агресії. Про це пише The Brussels Times.

Ключові факти

  • Компанія невдовзі представить «Чернігівське» на бельгійському ринку. Усі прибутки від продажів цього пива будуть спрямовані на благодійність.
  • Пиво вироблятиметься в банках, на яких буде зображено серце в кольорах прапора України та напис «Кожен може допомогти у гуманітарних зусиллях для України».
  • Підприємства AB InBev в Україні закриті внаслідок російського вторгнення. Тож ця міжнародна компанія алкогольних напоїв переміщує виробництво у місто Лювен, Фландрія, пише видання.
  • Пиво «Чернігівське» з’явиться у бельгійських супермаркетах, барах та ресторанах вже у середині травня. Цю марку пива вже можна знайти на полицях магазинів у Великій Британії. 
  • Завдяки продажам «Чернігівського» компанія має намір перерахувати українським гуманітарним організаціям не менше €5 млн.

Контекст

Компанія працює на українському ринку з 1996 року, коли відкрила пивоварню в Чернігові. Згодом вони відкрилися в Харкові та Миколаєві. До портфелю брендів компанії входять локальні бренди «Чернігівське», «Рогань», «Білий Ведмідь» та глобальні бренди Bud, Stella Artois Corona Extra тощо.

Anheuser-Busch InBev є публічною компанією (Euronext: ABI) зі штаб-квартирою в Левені (Бельгія). Депозитарні розписки компанії котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE: BUD). Anheuser-Busch InBev є провідною пивоварною компанією світу та входить до пʼятірки лідерів серед світових виробників товарів повсякденного попиту.

Anheuser-Busch InBev здійснює операції на ринках 50 країн, у більшості з них посідає провідні позиції. У групі компаній Anheuser-Busch InBev працюють близько 180 000 співробітників по всьому світу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні