Категорія
Новини
Дата

Visa втратила $34 млн після виходу з російського ринку

Після виходу міжнародної платіжної системи Visa з Росії компанія отримала збиток у вигляді загальних та адміністративних витрат на $35 млн. Про це йдеться у звіті компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Visa витратила $25 млн на підтримку співробітників компанії в Росії та в Україні. 
  • Виторг від бізнесу на Росії за 2021 фінансовий рік і першу половину 2022-го становила 4% від усієї консолідованої чистої виручки.
  • За підсумками першого півріччя 2021–2022 фінансового року, чистий прибуток Visa збільшився на 24%, до $7,6 млрд.

Контекст

Міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard пішли з російського ринку ще на початку березня. Причина для таких дій – війна Росії проти України. «Ми змушені діяти після неспровокованого вторгнення Росії в Україну та неприйнятних подій, свідками яких ми стали», – заявила голова та головний виконавчий директор Visa Inc. Ел Келлі.

Карти Visa та Mastercard, випущені російськими банками, продовжують працювати на території Росії до закінчення терміну їхньої дії. Однак операції з них обробляються лише всередині країни. Транскордонні операції з карт Visa і Mastercard недоступні. Це стосується як оплати покупок в іноземних інтернет-магазинах, так і використання цих карт за кордоном.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні