Категорія
Новини
Дата

Війна з Україною забирає більше життів росіян, ніж алкоголізм і нещасні випадки. Інфографіка

На війні в Україні в середньому за добу гине 378 росіян, свідчать дані Генштабу Збройних сил України. Forbes порівнює це число із кількістю загиблих від інших зовнішніх причин смертності.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Протягом 2020 року (останнього, за який є доступна статистика) від зовнішніх причин померло 139 583 росіянина, або 381 людина на добу, що становило 6,5% від загальної кількості померлих. Таким чином, щоденні втрати у війні співставні для Росії з усіма іншими зовнішніми причинами смерті разом узятими.

Війна з Україною забирає більше життів росіян, ніж алкоголізм і нещасні випадки. Інфографіка /Фото 1

Серед інших зовнішніх причин смерті росіян перше місце посідає алкоголізм. Серед 138 осіб, що помирають від нього в Росії щодня, 47 – від алкогольної кардіоміопатії, 40 – від алкогольних отруєнь, 29 – від алкогольної хвороби печінки (зокрема цирозу), 9 – від хронічного алкоголізму, 8 – від дегенерації нервової системи алкогольного походження, 5 – від інших причин, прямо пов’язаних з алкоголем.

124 росіянина на день гинуть унаслідок пошкоджень з невідомими намірами, у тому числі від контакту з гострими або тупими предметами (41), від удушень (20) та падінь (10).

Ще 47 росіян на день помирають від летальних випадків на транспорті, у тому числі 38 – у ДТП, 4 – внаслідок зіткнення з потягом, 5 – від інших смертельних транспортних випадків.

Крім того, 45 росіян щодня вкорочують собі віку, 20 – гинуть від наркотиків і 19 – від убивств.

В останні два роки населення Росії зменшується приблизно на 600 000 осіб на рік.

Статистику за причинами смерті Росстат припинив публікувати у 2021 році, посилаючись на епідемію COVID-19.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні