Категорія
Новини
Дата

Власник сервісу OnlyFans Леонід Радвінський став доларовим мільярдером. Він родом з України

Американський бізнесмен українського походження Леонід Радвінський став доларовим мільярдером. Він володіє британським сервісом продажу контенту за передплатою OnlyFans, що є популярним серед секс-працівників та знаменитостей, пише Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Радвінському належить близько 75% материнської компанії OnlyFans – Fenix ​​International. Його частка оцінюється приблизно у $1,8 млрд.
  • Про 39-річного Радвінського мало що відомо, оскільки він не відповідав на запити Forbes щодо коментаря. Але на особистому сайті Радвінського зазначено, що він іммігрант з України у першому поколінні.
  • Радвінський є вихідцем з Одеси, пише видання Факти.
  • На початку 2000-х, до того як порнографія в інтернеті стала широко доступною безкоштовно, Радвінський створив «невелику імперію» веб-сайтів із посиланнями на «зламані» паролі до порносайтів.
  • Forbes виявив 11 сайтів, які були створені Радвінським і його компанією Cybertania. Зокрема, Password Universe, який у 2000 році опублікував посилання на сайт, де стверджується, що педофілам пропонується понад 10 000 паролів для перегляду порно з підлітками.
  • У 1999 році на сайті Радвінського Working Passes було посилання на «найгарячіше порно неповнолітніх». Також у 2000 році сайт Ultra Passwords пообіцяв посилання на сайт, що містить «найгарячіший зоофільський контент».
  • Утім, немає доказів того, що який-небудь із сайтів Радвінського дійсно повʼязаний з дитячою порнографією або зоофілією. Ці сайти, схоже, були для Радвінського способом заробляти гроші, стягуючи з партнерів (справжніх порносайтів) плату за клік.
  • Компанія Cybertania Радвінського під час судового позову до реєстратора доменів Verisign заявила, що її сайт Ultra Passwords у 2002 році приносив дохід у розмірі $5000 в день, або $1,8 млн на рік. 

Довідка

OnlyFans був створений 2016 року Тімом Стокле і його батьком, колишнім інвестбанкіром Barclays Гаєм Стокле. Тім помітив, що впливові особи у соціальних мережах не можуть монетизувати контент, окрім як через рекламні угоди. Це був шостий бізнес, який розпочав Тім. Попередні спроби не увінчалися успіхом. Сервіс дає змогу творцям контенту, таким як музиканти або зірки еротики і порно, продавати відео, повідомлення і статті фанатам, які платять від $5 до $50 на місяць. Автор отримує 80% коштів, а 20% – комісія сервісу. 2018 року як мінімум 75% акцій Fenix ​​International придбав власник порносайту MyFreeCams Леонід Радвінський. Сума угоди не озвучувалася.

Контекст

OnlyFans за минулий фінансовий рік (закінчився в листопаді 2020 року) збільшив дохід на 540%, до $400 млн. Кількість творців контенту збільшилося майже в пʼять разів, до 1,6 млн. Кількість підписників виросла на понад на 500%, до 82 млн. Прибуток після оподаткування зріс до $60 млн з $6,6 млн. Такі показники частково пояснюються тим, що виробництво фільмів для дорослих було призупинено під час пандемії, а мільйони самотніх людей змушені були сидіти вдома.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні