Категорія
Новини
Дата

Акції найбільших японських корпорацій зросли після заяв Баффета про збільшення інвестицій

Вартість акцій п’яти провідних корпорацій Японії, які охоплюють усі галузі економіки, зросла на тлі заяв американського мільярдера Воррена Баффета про плани збільшити свою частку в цих компаніях, пише CNBC. Інвестор під час візиту в Токіо заявив, що планує в подальшому збільшувати свої частки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під час свого візиту в Токіо Баффет заявив, що планує продовжити інвестувати в найбільші японські корпорації. 
  • В інтервʼю Nikkei мільярдер сказав, що збільшив частку в пʼяти торгових домах Японії до 7,4% проти приблизно 5% у 2020 році й розглядає можливість нових інвестицій.
  • Баффет наголосив, що «дуже пишається» цими інвестиціями, та додав, що планує незабаром зустрітися з керівництвом корпорацій, щоб «обговорити їхній бізнес і засвідчити підтримку».
  • Після цих заяв акції корпорації Mitsubishi зросли на 2,08%, Mitsui & Co – 2,66%, Itochu – 2,98%, цінні папери Marubeni та Sumitomo додали 4,55% та 3,19% відповідно.
  • Як зазначає Bloomberg, поїздка Баффета в Японію проходить на тлі випуску нових облігацій Berkshire Hathaway, номінованих в ієнах.

Контекст

Вперше фонд інвестував у п’ять японських корпорацій у серпні 2020 року, вклавши загалом $6 млрд. У листопаді 2022 року частку було збільшено до понад 6% у кожній.

В азійському регіоні Berkshire Hathaway раніше інвестував у тайванську напівпровідникову компанію TSMС понад $4 млрд.

На кінець грудня минулого року компанія Баффета володіла акціями банківських, страхових і фінансових послуг на $74 млрд, свідчить останнє оновлення портфеля Berkshire Hathaway. Його найбільші активи включали Bank of America ($33 млрд) і American Express ($22 млрд).

У березні внаслідок падіння Silicon Valley Bank портфель Berkshire Hathaway втратив, за підрахунками Business Insider, до $8 млрд.

Баффет наразі посідає п’яту позицію у рейтингу 10 найбагатших людей світу за версією Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні