Категорія
Новини
Дата

ВВП України скоротиться на 20% у 2022 році - прогноз ЄБРР

Економіка України скоротиться на 20% за підсумками 2022 року, прогнозує Європейський банк реконструкції та розвитку. До російського вторгнення ЄБРР очікував зростання ВВП України на 3,5%. Війна в Україні вплине на економіки з низьким рівнем доходів, вважають аналітики.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ВВП України у 2022 році скоротиться на 20%, прогнозує ЄБРР. До російського вторгнення в Україну банк прогнозував зростання на 3,5%.
  • Якщо війна закінчиться протягом кількох місяців, а відбудова країни розпочнеться в 2023 році, то економіка зросте на 23% наступного року, прогнозують в ЄБРР.
  • ВВП Росії впаде на 10% в 2022 році при прогнозованому раніше зростанні у 3%.
  • Зростання цін на продукти харчування, нафту, газ і метали, матиме глибокий вплив на економіку, особливо в країнах з нижчим рівнем доходу, заявляють аналітики.

Контекст

ЄБРР припинив діяльність у Росії із 2014. Після вторгнення Росії в Україну відомство закрило офіси у Москві та Мінську. Банк засудив російське вторгнення та анонсував €2 млрд пакету допомоги для підтримки української економіки та економіки сусідніх країн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні