Категорія
Новини
Дата

WhatsApp передумав обмежувати функціональність незгодним із новою політикою конфіденційності користувачам

Месенджер WhatsApp, який належить Facebook, змінив позицію щодо політики конфіденційності. Користувачам, які не погодяться, компанія не обмежуватиме функціональність, пише The Verge.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 12 травня WhatsApp заявила, що користувачі з часом втратять функціональність, якщо не приймуть її нову політику конфіденційності до 15 травня. Зокрема, не зможуть здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення
  • Однак тепер компанія вирішила не обмежувати функціональність тим, хто не прийняв нову політику.
  • Зміна позиції відбулася після обговорення з органами влади та експертами з конфіденційності.
  • Як заявив WhatsApp, більшість користувачів уже прийняли нову політику. Тим же, хто не прийняв, месенджер час від часу нагадуватиме про неї.

Контекст

Зміни в умовах користування WhatsApp були заплановані на лютий. Нова політика дає змогу обмінюватися даними з материнською компанією WhatsApp – Facebook. Зокрема, передаватимуться дані про IP-адресу, список контактів або номери телефонів. Крім того, соцмережа отримає доступ до даних про транзакції користувачів через Facebook Pay або магазини в WhatsApp.

Однак введення нової політики відклали на три місяці після невдоволення користувачів. WhatsApp заявила, що оновлені умови застосовуватимуться тільки до бізнес-акаунтів для обміну повідомленнями, що дасть змогу компаніям легше підключатися до Facebook.

Зрештою, WhatsApp оголосила про зміну політики конфіденційності з 15 травня. 11 травня Німеччина заборонила WhatsApp на три місяці збирати дані німецьких користувачів, пише Bloomberg. Комісар Гамбурга щодо захисту персональних даних та свободи інформації Йоханнес Каспар заявив, що спроба примусити користувачів погодитися з новими правилами є незаконною. Він також звернувся до регуляторів інших європейських країн, закликавши ввести аналогічні заборони.

Цікавий факт

Після новини про внесення змін до політики конфіденційності WhatsApp у січні СЕО Tesla Ілон Маск рекомендував завантажувати застосунок Signal. Деякі інвестори забажали придбати акції сервісу, проте сплутали його з компанією зі сфери медтеху Signal Advance. Ще напередодні акція Signal Advance коштувала $0,6, тоді як 11 січня один цінний папір досяг вартості у $38,7. Ринкова капіталізація з $55 млн піднялася до $1,4 млрд. А компанії-розробника месенджера Signal немає на біржі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні