Категорія
Новини
Дата

Японський виробник шин Bridgestone іде з Росії

1 хв читання

Японська компанія Bridgestone Corp, один із провідних світових виробників шин, почала шукати місцевого покупця для свого російського виробництва, пославшись на невизначеність перспектив та поточні проблеми з постачанням, пише Reuters.

Ключові факти

  • У березні Bridgestone ухвалила рішення призупинити всю виробничу діяльність та заморозити нові інвестиції в Росії після вторгнення в Україну.
  • У компанії працює понад 1000 осіб у Росії, здебільшого на шинному заводі в Ульяновську та в офісі продажів у Москві. На Росію припадає менш ніж 2% доходів компанії, йдеться в заяві.
  • За словами Bridgestone, процес пошуку покупця та закриття угоди, ймовірно, триватиме кілька місяців. 
  • Очікується, що вихід збільшить знецінення в обсязі 16,8 млрд єн ($113,5 млн) та інші збитки, зареєстровані у другому кварталі.
  • Bridgestone залишила без змін свої фінансові прогнози на 2022 фінансовий рік, оголошені в серпні.

Контекст

У середині травня російські активи французької Renault перейшли державі та уряду Москви. Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що на заводі відновлять виробництво автомобілів під маркою «Москвич». Наприкінці минулого року компанія оцінювала російський бізнес у $2,4 млрд.

Російський підрозділ автоконцерну Toyota Motor Corporation повністю припиняє виробництво автомобілів на своєму заводі в Петербурзі. Рішення повʼязане з неможливістю відновити постачання складників до РФ.

Нещодавно японський автовиробник Nissan Motor Co повідомив, що передасть свій бізнес у Росії державній компанії за €1, зазнавши збитків в обсязі близько $687 млн. Угода стосується виробничих та дослідницьких потужностей Nissan у Санкт-Петербурзі, а також центру продажів і маркетингу в Москві.

Mitsubishi Motors Corp. також розглядає можливість виходу з Росії, повідомляла газета Nikkei. Південнокорейська корпорація Kia бачить зростання волатильності в Росії через війну в Україні та в найгіршому разі може повністю закрити свій бізнес, заявив один із її керівників.

Німецький автовиробник Mercedes-Benz минулого тижня повідомив, що йде з російського ринку і продає акції своїх дочірніх компаній місцевому інвестору.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні