Категорія
Новини
Дата

З початку війни загинуло 1300 українських військових – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський назвав кількість загиблих українських військових через війну Росії проти України. Орієнтовна втрати становлять до 1300 людей, сказав президент під час розмови з іноземною пресою 12 березня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Це вперше, коли президент називає число втрат українських військових.
  • За підрахунками Зеленського, втрати складають один до десяти: 1300 українських військових проти 12 000 російських військових.
  • За його словами, російська інформаційна політика розповідає про «фашизм» в Україні. Але російські війська «поводяться як нацисти», тому що «у них мародерство, вони блокують міста, не дають людям навіть води».

Ключова цитата

«У нас загинули орієнтовно 1300 військових людей, а у Росії – понад 12 000. Один до десяти. Я не радію, що в них 12 000 загинули. Це не моє бачення світу», – сказав президент.

Контекст

Тим часом за оцінками Forbes, українська армія знищила російської військової техніки на $5 млрд. Це майже 700 млрд рублів. Серед цієї техніки 58 літаків, 83 гелікоптери, 363 танки та 1205 бойових броньованих машин (ББМ). Forbes оцінює вартість усієї втраченої РФ техніки у війні з Україною у понад $5,1 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні