Категорія
Новини
Дата

З України вже вийшло 25 суден із зерном, отримано 40 заявок на захід до портів – міністр інфраструктури

Україна отримала понад 40 заявок на захід до портів для вивезення зерна, а відправлено вже 25 суден. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, який разом із генсеком ООН Антоніу Гутеррешем відвідали Одеський порт.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 10 суден зараз завантажуються та готуються до виходу з портів Одеса, Чорноморськ та Південний. Також маємо більш ніж 40 заявок на захід до українських портів, повідомив міністр.
  • «Спільно працюємо над тим, щоб обсяги та темпи перевалки щодня збільшувалися, наша ціль – 3–5 млн т на місяць», – зазначив Кубраков.
  • За час дії «зернового коридору» з трьох портів Великої Одеси вже відправлено 25 суден. На їхньому борту 630 000 т агропродукції.
З України вже вийшло 25 суден із зерном, отримано 40 заявок на захід до портів – міністр інфраструктури /Фото 1

Олександр Кубраков і Антоніу Гутерреш в Одеському порту. Фото з фейсбуку Кубракова

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

У четвер з портів Південний та Чорноморськ вийшов сьомий та найбільший караван за час дії «зернових угод», повідомила Адміністрація морських портів України.

За умови стабільної роботи «зернового коридору» Україна встигне експортувати торішній урожай, доки він не зіпсувався. На експорт припадає 50 млн т нового врожаю і приблизно 18 млн т торішнього, сказав в інтервʼю Forbes міністр аграрної політики і продовольства Микола Сольський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні