Категорія
Новини
Дата

За перший вікенд фільм «Люксембург, Люксембург» зібрав 5,6 млн грн. Це другий результат у прокаті за час вторгнення

Стрічка Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» показала другий найкращий старт серед українських фільмів після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці фільму.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У період з 13 по 17 квітня фільм «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча зібрав 5,6 млн грн у прокаті. 
  • Такий бокс-офіс комедії принесли майже 36 500 глядачів.
  • Цього результату не вистачило, аби обійти «Мавку», яка у перший вікенд зібрала 24,9 млн грн і понад 189 000 глядачів. На третьому місці серед українських фільмів – драма «Памфір» із бокс-офісом 2,4 млн грн та майже 16 000 глядачів, які їй також принесли перші чотири дні прокату.

Контекст

Світова прем’єра фільму відбулась на Венеційському міжнародному кінофестивалі. Про участь творці ще незавершеної стрічки дізнались за кілька днів до повномасштабної війни. Попри вторгнення, фільм завершили та восени презентували на фестивалі класу А. 

Антоніо Лукіч відомий режисерським дебютом «Мої думки тихі». «Люксембург, Люксембург» – другий фільм українського режисера, де головні ролі виконали учасники реп-гурту «Курган і Agregat» брати Раміл та Аміл Насірови. Насірови й Лукіч – учасники списку Forbes «30 до 30» різних років. Зйомки проходили у Лубнах Полтавської області, Києві, на поліцейському полігоні та в Люксембурзі. 

«Люксембург, Люксембург» – це історія про двох хлопців, які намагаються зрозуміти, як влаштоване життя, спираючись на приклад свого батька, – говорить Лукіч. – Один із братів вважає його за героя, а інший – намагається триматись подалі від його кримінальної фігури. Цей фільм про вічне, тільки не пафосно, а на слобожанському суржику». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні