Події фільму розгортаються під час Маланки – 13 січня, коли щедрувати заведено в образах тварин і фольклорних персонажів. Кадр із фільму «Памфір». /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Фільм «Памфір» зібрав 2,4 млн грн у перший вікенд. Це один з найкращих результатів українських драм

Події фільму розгортаються під час Маланки – 13 січня, коли щедрувати заведено в образах тварин і фольклорних персонажів. Кадр із фільму «Памфір». Фото надано пресслужбою

З 23 по 26 березня українська драма «Памфір» зібрала 2,4 млн грн у кінотеатральному прокаті, обігнавши за результатом першого вікенду драми «Мирний-21» Ахтема Сеітаблаєва та «Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко. Результати бокс-офісу повідомляє Film.ua Group.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У перший вікенд на фільм «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука прийшло майже 16 000 глядачів.
  • Історична драма «Мирний-21» у перший вікенд кінотеатрального прокату зібрала 1,9 млн грн, «Щедрик» – понад 1 млн грн, а «Максим Оса» – майже 956 000 грн, кажуть у Film.ua Group. 
  • Втім, «Памфіру» не вдалося обійти фільм «Ціна правди», який у перші дні показу в Україні зібрав майже 4 млн грн та більш як 40 000 глядачів.

Контекст

Прем’єра стрічки «Памфір» відбулась у «Двотижневику режисерів» Каннського кінофестивалю. Сюжет описує історію родини з Буковини. Леонід на прізвисько Памфір їздить на заробітки до Польщі, аби побудувати будинок для дружини та сина-підлітка. Останній підпалює Дім молитви, тож Памфір повертається до кримінального минулого, аби відшкодувати збитки.  

надано пресслужбою

Сюжет описує історію родини з Буковини. Леонід на прізвисько Памфір їздить на заробітки до Польщі, аби побудувати будинок для дружини та сина-підлітка. Фото надано пресслужбою

Події фільму розгортаються під час Маланки – 13 січня, коли щедрувати заведено в образах тварин і фольклорних персонажів. Щоб відтворити обряд, команда фільму їздила в експедиції та збирала детальний фото- та відеоархів. Їй вдалося створити й віднайти понад 40 унікальних костюмів і 100 обрядових масок.

Над музикою фільму працювала французька композиторка Летиція Пансанель-Ґаррік. Вона поєднала звучання автентичних українських інструментів і сучасних мотивів. За музичний супровід до фільму композиторка отримала приз впливового французького фестивалю Les Arcs International Film Festival. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні