Дмитро Феліксов, засновник книгарні Readeat /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Новини
Дата

За перший вікенд у книгарні Readeat купили книг на 1,6 млн грн

Дмитро Феліксов, засновник книгарні Readeat Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Книгарня Readeat, що відкрилася 1 вересня, отримала 1,6 млн грн виторгу, повідомив її засновник Дмитро Феліксов.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За перший вікенд книгарня Readeat лише від продажу книг отримала дохід 1 574 383 грн. Також у закладі працює кав’ярня.
  • За три дні у Readeat придбали 4443 книги. Лідером за кількістю проданих книг стало видавництво Vivat із результатом 416 книг. Першість за розміром виторгу здобув «Наш Формат» – понад 132 000 грн за 399 книг. Найчастіше купували книгу «Танці з кістками» Андрія Семʼянківа (MED GOblin) видавництва «Віхола» – 37 книг. Загалом продали 2039 найменувань, з них 1276 – по одному екземпляру.
  • Найдорожчою проданою книгою іноземного виробництва стало факсимільне видання книги Historiae Biblicae Veteris et Novi Testamenti («Історія Біблії, Старого і Нового Заповіту».) Її вартість – 3700 грн.
  • «Історію мистецтва від найдавніших часів до сьогодення» придбали за 1600 грн. Вона стала найдорожчою книгою, проданою під час вікенду.

Контекст

Книгарню Readeat відкрив засновник квиткового оператора Concert.ua Дмитро Феліксов. Проєкт, в який він інвестує 8 млн грн, поєднуватиме мережу офлайн‑книгарень та інтернет‑магазин, побудований за принципом стрімінгового сервісу Spotify. Підприємець розраховує зайняти частку не менше 15% книжкового ринку. 

У його планах – відкрити пʼять магазинів у Києві й по одному – у Львові та Одесі. «Хочемо розвивати чотири формати: флагман, середній, малий і попап, – розповідав Феліксов Forbes. – Далі рухатимемося через розвиток франчайзингу».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні