Дмитро Феліксов, засновник книгарні Readeat /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Новини
Дата

За перший вікенд у книгарні Readeat купили книг на 1,6 млн грн

1 хв читання

Дмитро Феліксов, засновник книгарні Readeat Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Книгарня Readeat, що відкрилася 1 вересня, отримала 1,6 млн грн виторгу, повідомив її засновник Дмитро Феліксов.

Ключові факти

  • За перший вікенд книгарня Readeat лише від продажу книг отримала дохід 1 574 383 грн. Також у закладі працює кав’ярня.
  • За три дні у Readeat придбали 4443 книги. Лідером за кількістю проданих книг стало видавництво Vivat із результатом 416 книг. Першість за розміром виторгу здобув «Наш Формат» – понад 132 000 грн за 399 книг. Найчастіше купували книгу «Танці з кістками» Андрія Семʼянківа (MED GOblin) видавництва «Віхола» – 37 книг. Загалом продали 2039 найменувань, з них 1276 – по одному екземпляру.
  • Найдорожчою проданою книгою іноземного виробництва стало факсимільне видання книги Historiae Biblicae Veteris et Novi Testamenti («Історія Біблії, Старого і Нового Заповіту».) Її вартість – 3700 грн.
  • «Історію мистецтва від найдавніших часів до сьогодення» придбали за 1600 грн. Вона стала найдорожчою книгою, проданою під час вікенду.

Контекст

Книгарню Readeat відкрив засновник квиткового оператора Concert.ua Дмитро Феліксов. Проєкт, в який він інвестує 8 млн грн, поєднуватиме мережу офлайн‑книгарень та інтернет‑магазин, побудований за принципом стрімінгового сервісу Spotify. Підприємець розраховує зайняти частку не менше 15% книжкового ринку. 

У його планах – відкрити пʼять магазинів у Києві й по одному – у Львові та Одесі. «Хочемо розвивати чотири формати: флагман, середній, малий і попап, – розповідав Феліксов Forbes. – Далі рухатимемося через розвиток франчайзингу».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні