Категорія
Новини
Дата

Комбінат «Запоріжсталь» Ахметова після місяця простою відновив роботу на 50%

Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь», що входить до холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського, відновив виробництво на 40–50% своєї потужності. Про це повідомив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Мироненка, через війну виробництво на комбінаті довелося консервувати на 33 дні, потім заново відновлювати. Виникли також проблеми з логістикою –постачанням сировини й відвантаженням готової продукції.
  • «Ми були змушені призупинити виробництво і майже 33 дні перебували в стані гарячої консервації. Після того як лінія фронту була відсунута від Запоріжжя, у нас зʼявилася можливість відновити наше виробництво. Спочатку були запущені ливарно-механічний завод і коксохімічний. Після цього відновили виробництво і на «Запоріжсталі», – сказав Мироненко під час відвідування комбінату CEO «Метінвесту» з Юрієм Риженковим.
  • Він уточнив, що передусім запустили аглофабрику, дві доменні печі. Після цього запрацював повний цикл – мартенівські та прокатні цехи комбінату.
  • «Виробничий ланцюжок ми відновили, зараз він працює на 40–50% від своєї потужності», – додав гендиректор.
  • Підприємства групи у Кривому Розі працюють приблизно на 40%. Основний стримувальний фактор – логістика і ринки збуту, повідомив Риженков.
  • «Те, що можемо доставляти нашим споживачам в Європу, ми, звісно, виробляємо і поставляємо. Однак для нас сьогодні дуже важливо, щоб були розблоковані чорноморські порти України – Южний, ТИС. Зараз вирішуємо питання з постачання морськими шляхами. Є перші спроби побудувати логістику через порти Балтики та Румунії. У квітні вже завантажуємо корабель в Констанці та Свіноуйсьце і будемо намагатися це розвивати», – сказав Риженков.
  • Також керівник компанії розповів, що зараз працює «Каметсталь» у Камʼянському, а в Запоріжжі запустили дві доменні печі, які сьогодні працюють на 50%, і вирішують питання, як найближчим часом запустити ще одну.

Контекст

У зв’язку із загостренням воєнних дій у регіоні Група «Метінвест» 2 березня перевела частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» і заводу «Запоріжкокс» у режим гарячої консервації. Гаряча консервація передбачає призупинення та переведення промислових агрегатів на тихий хід, з можливістю швидкого запуску обладнання та відновлення колишніх обсягів виробництва в майбутньому. 

«Метінвест» є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні: в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, у країнах Європи. «Запоріжсталь» – одне із найбільших промислових підприємств України, перебуває в процесі інтеграції в групу «Метінвест».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні