Категорія
Новини
Дата

Запорізька АЕС знову знеструмлена через ворожий обстріл

Через обстріл російськими військовими підстанцій на Запорізькій АЕС відключилась остання лінія зв’язку з енергомережею, повідомила пресслужба НАЕК «Енергоатом».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Рашистські терористи змінили тактику і зараз намагаються шантажувати Україну та весь світ ракетними обстрілами дистанційних підстанцій, через які живиться АЕС», – заявили в «Енергоатомі».
  • 17 жовтня ворог вчергове обстріляв підстанції критичної інфраструктури на підконтрольній Україні території, внаслідок чого о 03:59 відключилася остання лінія зв’язку 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська, йдеться в повідомленні. 
  • У перехідному процесі через короткочасне зниження напруги відключився резервний трансформатор власних потреб ЗАЕС і відбувся запуск дизель-генераторів.
  • Крім того, відключилася лінія звʼязку 750 кВ Південноукраїнська АЕС – Дніпровська, але без впливу на навантаження ПАЕС.

Контекст

З початку серпня окупанти регулярно обстрілюють територію станції, бʼють по лініях електропередач, щоб відʼєднати ЗАЕС від української енергосистеми та під'єднати до російської. 25 серпня вперше в історії сталося повне відключення ЗАЕС від енергомережі. 

ООН, США та Україна закликали РФ до виведення військової техніки й особового складу з ядерного об’єкта.

Минулого місяця Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії, яка складається з представників 35 держав-членів ООН, ухвалила резолюцію з вимогою до Росії припинити окупацію ЗАЕС.

12 жовтня окупанти обстріляли підстанцію на Дніпропетровщині, через що повністю знеструмили ЗАЕС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні