Категорія
Новини
Дата

Засновник Revolut Влад Яценко розповів, скільки рахунків для біженців з України необанк відкрив від початку війни

Британський необанк Revolut відкрив чверть мільйона рахунків для біженців з України. Про це у зверненні до працівників з нагоди Дня Незалежності України розповів засновник фінтех-компанії українець Влад Яценко. Текст звернення є в розпорядженні Forbes.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами Яценка, Revolut вирішив дозволити українським біженцям відкривати рахунки після 24 лютого, щоб полегшити для них використання та доступ до грошей за межами України.
  • Загалом необанк відкрив майже 250 000 таких рахунків та скасував комісії на операції з рахунками в українських банках. «Ми діяли швидко, щоб продемонструвати підтримку людям з України», – зазначив Яценко у зверненні.
  • Він також додав, що Revolut взяв участь у кампанії «Червоного Хреста» зі збору донатів для українців, перерахувавши £1,5 млн.

Контекст

Revolut оголосив, що став доступним для українців, які виїхали до Євросоюзу, 14 березня. Сервіс Влада Яценка та Миколи Сторонського спростив умови користування додатком для біженців: раніше для відкриття рахунку електронних грошей вимагалося підтвердження права на проживання у Європі. Протягом березня акаунти Revolut відкрили 30 000 українських користувачів, повідомили Forbes у пресслужбі компанії.

Яценко та Сторонський заснували фінтех-стартап Revolut у 2015 році. У 2021 році Яценко був на 34-му місці у списку найбагатших українців Forbes зі статками у $300 млн. Після того як Revolut залучив $800 млн в останньому раунді інвестицій, його оцінка збільшилася до $33 млрд, а частка Яценка зросла до $1,3 млрд.

До війни компанія мала плани на розвиток на українському ринку. Наприкінці 2021 року стартап зареєстрував офіс в Україні та почав наймати для нього спеціалістів, проте про запуск повноцінної роботи в країні тоді не йшлося. У лютому 2022-го Revolut став одним із перших резидентів «Дія City» (спецрежиму для IT-компаній).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні