Категорія
Новини
Дата

Зеленський попросив парламент та уряд Великої Британії допомогти Україні у війні з Росією. Відео виступу

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський по відео-зв’язку виступив перед парламентом Великої Британії. Зокрема, він попросив членів Палати громад та уряд Бориса Джонсона допомогти Україні у війні з Росією. Увесь парламент та гості в ложах майже хвилину стоячи аплодували президенту України.

Ключові тези виступу президента України

  • «Україна не прагнула цього. Не шукала величі. Але стала великою за ці дні цієї війни. Україна, яка рятує людей попри терор окупантів. Яка захищає свободу попри удари однієї з найбільших армій світу. Яка обороняється попри відкрите небо. Все ще відкрите для російських ракет, літаків, гвинтокрилів».
  • «Ми не хочемо втратити те, що належить нам – нашу незалежність і нашу Україну. Так само, як і ви колись не хотіли втратити вашу країну, коли нацисти намагались захопити вашу країну».
  • «За 13 днів російського вторгнення було вбито 50 дітей. 50 великомучеників. Це страшно! Це пустота. Замість 50 всесвітів, які могли би жити, але вони їх забрали. Просто забрали».
  • «Ми не здамося і ми не програємо. Ми будемо боротися до кінця – в повітрі й на землі, ми будемо боротися за нашу землю. Ми будемо боротися в лісах і полях, на березі й на вулицях».
  • «З вашою підтримкою, за яку ми вдячні і на яку ми дуже розраховуємо. І я окремо тобі вдячний, Борис, мій друже! Посилюйте санкції проти держави-терориста. Визнайте її нарешті державою-терористом. Знайдіть спосіб зробити безпечним наше українське небо. Зробіть те, що ви можете. Те, що ви повинні. До чого зобовʼязує велич вашої держави і вашого народу. Слава Великій Україні! Слава Великій Британії!».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні