Категорія
Найбагатші
Дата

Forbes Digital

Рейтинг Forbes «100 найбагатших self-made жінок США» знову очолила Даян Гендрікс з $21 млрд. Знайомтеся: перша двадцятка мільярдерок США, які зробили себе самі

13 хв читання

Рейтинг Forbes найбагатші жінки США /JAMEL TOPPIN FOR FORBES; ART STREIBER/DISNEY; GABRIELA HASBUN FOR FORBES

Фон Вівер, Кеті Перрі і Даян Гендрікс Фото JAMEL TOPPIN FOR FORBES; ART STREIBER/DISNEY; GABRIELA HASBUN FOR FORBES

Цей рік виявився рекордним для королев капіталізму в США. Їхні загальні статки виросли на майже чверть – до $154 млрд. Мінімальна ж сума для потрапляння до цьогорічного рейтингу Forbes «100 найбагатших жінок США, які всього досягли самостійно» підскочила на понад 35%, до $300 млн. Кому вдалося потрапити до двадцятки найбагатших?

Піца. Пакування. Попмузика. Найуспішніші жінки США знайшли десятки способів досягти визнання. Майже три чверті зі 100 жінок, які потрапили до рейтингу Forbes «Найбагатші жінки США, які всього досягли самостійно», є засновницями чи співзасновницями власних справ. 22 з них обіймають посади гендиректорок або співгендиректорок. Здоровий ринок акцій допоміг збільшити статки учасниць нашого десятого щорічного рейтингу до рекордних $154 млрд, що майже на 25% більше порівняно з минулорічним випуском.

Мінімальний розмір власного капіталу, який забезпечує потрапляння до цього рейтингу Forbes 2024-го, виріс до небачених досі $300 млн, а лише торік ця сума становила $225 млн. 73 учасниці стали багатшими, ніж рік тому, і лише 10 дещо збідніли.

Мільярдерка Даян Гендрікс очолює список уже сьомий рік поспіль, а її статки виросли до рекордних $20,9 млрд із $15 млрд минулоріч. Їй належить ABC Supply, дистрибʼютор будівельних матеріалів і покрівель, якого вона заснувала разом із чоловіком Кеном (с. 2007-го) у 1982 році. Гендрікс очолює компанію з 2007-го, і під її керівництвом виторг ABC Supply виріс із $2,6 млрд до $20,4 млрд.

Гендрікс також найбільше з усіх учасниць розбагатіла за попередній рік у доларовому вираженні, цьому сприяло зростання виторгу її компанії на 10%. У відсотковому вираженні найбільше збагатилася Елізабет Юлайн, чиї статки зросли на 81%. Юлайн разом із чоловіком Річардом заснували компанію пакувальних матеріалів Uline у 1980-му. Такий стрибок в оцінці власного капіталу підприємиці спричинений тим, що Forbes отримав більше даних про виторг приватної компанії, який у 2023-му склав $8 млрд, а також вищою оцінкою Uline завдяки хорошим ринковим умовам.

У цьогорічному рейтингу 11 новачків, серед яких найвідоміша – співачка Кетті Перрі. Її статки сягнули приблизно $350 млн переважно завдяки продажу у вересні 2023-го її музичного каталогу. У Фон Вівер, власниці бренду віскі Uncle Nearest із найвищими темпами зростання в історії США, теж дебют у списку Forbes, як і у Джоан Пейден, яка заснувала Payden & Ryge у 1983-му і залишається її гендиректоркою у свої 92.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні