Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

38 940 військових убитими та пораненими у травні – рекордні втрати РФ на війні в Україні за місяць. Справа не тільки у наступі на Харківщині. Як довго РФ може підтримувати такий темп

5 хв читання

У травні армія Росії втратила на війні в Україні рекордну кількість військових. Скільки їй коштував 21 день наступу на Харківщині та які ще фактори вплинули на рекорд

У травні 2024-го армія РФ загалом втратила на війні в Україні 38 940 військових убитими та пораненими, за даними Міноборони. Попередній рекорд втрат ворога був у грудні 2023-го з показником у 29 970, зазначає держагенція АрміяInform.

Такі показники співмірні з оцінками британського міноборони. Відомство оцінило щоденні втрати РФ у травні в 1200 військових та у 500 000 – з початку повномасштабного вторгнення.

Крім особового складу, травневі втрати Росії рекордні у ствольній артилерії та автотехніці, каже Олександр Коваленко, військовий експерт групи «Інформаційний спротив».

Найбільш очевидне пояснення – відкриття росіянами нового фронту на півночі Харківщини, де вони почали наступати у ніч на 10 травня за двома напрямками. Але це не єдина причина.

Що зумовило рекордні втрати ворога та наскільки Росія чутлива до них? Forbes Ukraine поговорив про це з аналітиками, військовими та представником розвідки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні