Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

Польща може збивати ракети над Заходом України. Це реально? Forbes дослідив три можливі сценарії

4 хв читання

Зеленський Туск безпекова угода Польща /Getty Images

Володимир Зеленський та Дональд Туск після підписання безпекової угоди у Варшаві, Польща, 8 липня 2024 року. Фото Getty Images

У безпековій угоді України та Польщі вперше згадується про можливість збиття ракет над українською територією західними військами. Чи вистачить Польщі політичної волі та як вона могла б допомогти ППО України?

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

Президент Володимир Зеленський та прем’єр Польщі Дональд Туск підписали безпекову угоду 8 липня у Варшаві. З-поміж уже підписаних між Україною та низкою західних країн подібних угод, в цій передбачена можливість збиття Польщею російських ракет і дронів, які летять у напрямку її території. Але формулювання «можливості» – розмите і потребує подальшої деталізації.

Україна та Польща погоджуються вести діалог між країнами та партнерами. Тема – «вивчення обґрунтування та доцільності» можливого перехоплення в повітряному просторі України ракет і дронів, які летять у напрямку Польщі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд