Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

Польща може збивати ракети над Заходом України. Це реально? Forbes дослідив три можливі сценарії

4 хв читання

Зеленський Туск безпекова угода Польща /Getty Images

Володимир Зеленський та Дональд Туск після підписання безпекової угоди у Варшаві, Польща, 8 липня 2024 року. Фото Getty Images

У безпековій угоді України та Польщі вперше згадується про можливість збиття ракет над українською територією західними військами. Чи вистачить Польщі політичної волі та як вона могла б допомогти ППО України?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Президент Володимир Зеленський та прем’єр Польщі Дональд Туск підписали безпекову угоду 8 липня у Варшаві. З-поміж уже підписаних між Україною та низкою західних країн подібних угод, в цій передбачена можливість збиття Польщею російських ракет і дронів, які летять у напрямку її території. Але формулювання «можливості» – розмите і потребує подальшої деталізації.

Україна та Польща погоджуються вести діалог між країнами та партнерами. Тема – «вивчення обґрунтування та доцільності» можливого перехоплення в повітряному просторі України ракет і дронів, які летять у напрямку Польщі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд