Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Не тільки спека. Українське вино знову може подорожчати. У чому причина? Відповідають Beykush, Villa Tinta, «Колоніст», Koblevo

3 хв читання

Дорожчають усі складові винної продукції – пляшка, пробка, етикетка, виноматеріал, каже маркетинг-директор винно-коньячного напрямку Bayadera Group Тетяна Іванцова /Getty Images

Дорожчають усі складові винної продукції – пляшка, пробка, етикетка, виноматеріал, каже маркетинг-директор винно-коньячного напрямку Bayadera Group Тетяна Іванцова Фото Getty Images

Окремі господарства кажуть про втрату від спеки частини врожаю винограду. Через це та інші причини собівартість пляшки вина може зрости на третину. Скільки доведеться платити поціновувачам українського вина?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Внаслідок цьогорічної спеки втрати врожаю винограду можуть сягнути 10-30% залежно від сорту, прогнозує виконавчий директор винзаводу Beykush Світлана Цибак.14 га виноградників компанії знаходяться на Миколаївщині в селі Чорноморка. Річна потужність виробництва вина – 50 000 пляшок. 

Спека не оминула й виноградники Villa Tinta на Одещині, які розкинулися на території 530 га. Компанія вже збирає врожай, хоча минулого року починали наприкінці серпня, каже співвласник підприємства Костянтин Тінтулов. За його словами, зібраний врожай винограду приблизно на 15% менший від очікуваного. «Можливо, доведеться для переробки купувати виноград у інших виробників», – розмірковує він.

Сусідня Угорщина також страждає. Вона може стати спекотною для виробництва білого вина, у тому числі токайського, пише Independent. Щоб пристосуватись до змін клімату, місцева виноробня Varga уже впроваджує стратегії мінімізації впливу прямого сонячного світла на виноград і планує висадити нові лози на схилах, що виходять на схід, замість тих, що виходять на південь.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд