Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Китайський бренд Miniso відкрив 5500 магазинів по всьому світу, але майже програв ринок України. Як ритейлера витіснив спритніший український конкурент O!Some (а ще є Usupso)

4 хв читання

Бренди азійських магазинів емоційних товарів MINISO vs USUPSO /Колаж Анна Наконечна

Бренди азійських магазинів емоційних товарів MINISO vs USUPSO Фото Колаж Анна Наконечна

У 2019 році китайський бренд емоційних товарів Miniso зайшов в Україну і протягом наступних трьох років планував відкрити 80-90 магазинів. В 2023-му йдеться скоріше про виживання, ніж про розвиток. Не обійшлося без скандалу: через схожий дизайн українських магазинів компанія подала до суду на іншого азійського ритейлера UsupSo. Перемогу в їхній суперечці може відсвяткувати несподіваний новачок – бренд O!Some. У чому секрет його стрімкого розвитку?

Другий рік поспіль в українських судах триває протистояння двох азійських ритейлерів – Miniso та Usupso. Компанії сперечаються за візуальний стиль вивісок і право представляти його українським споживачам.

Тривалі суди не пішли їм на користь. Щоб вийти з суперечки, співвласниця компанії «Атамі» – франчайзі Usupso в Україні – Маріанна Самсонова створила новий бренд азійських товарів O!Some і почала ребрендинг українських магазинів Usupso. Станом на 10 жовтня вивіску змінили вже 12 з 30 точок мережі, вартість цієї процедури для кожного магазину – до 250 000 грн, каже Самсонова. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні