Прослухати матеріал
Прослухати матеріал
04:20 хвилин
За чотири роки виробництво та експорт українського борошна впали майже на третину. Виробництво макаронів і борошна з твердих сортів – на рівні статистичної похибки. Але львівська агрокомпанія «Західний Буг», схоже, знає, як заробити на нішевому в Україні виробництві та ставить на це 1 млрд грн. Який у неї план?
Купуйте річну передплату на шість журналів Forbes Ukraine за ціною чотирьох номерів. Якщо ви цінуєте якість, глибину та силу реального досвіду, ця передплата саме для вас.
«Український ринок борошна замалий, а щоб експортувати, потрібно виготовляти продукт світового рівня», – зазначає Володимир Бойчук, який у львівській агрокомпанії «Західний Буг» керує проєктом «Млин та макаронна фабрика» в інтервʼю профільному Latifundist.
Статистика підтверджує слова Бойчука. У 2021-2024 роках виробництво борошна в Україні впало на 27%, до 2,3 млн т. Експорт з липня 2024-го по травень 2025-го впав на третину, до 61 000 т.
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.