Категорія
Компанії
Дата

«Вперше за 20 років». Українські аграрії планують відмовитись від кукурудзи на користь сої. У чому причина та хто йде проти тренду

Українські аграрії планують збільшувати посівні площі сої, а кукурудзи - зменшувати /Shutterstock

Українські аграрії планують збільшувати посівні площі сої, а кукурудзи - зменшувати Фото Shutterstock

У 2024-му площі найпопулярнішої в Україні агрокультури, кукурудзи, зменшаться, натомість посіви сої та ріпаку – збільшаться, прогнозують у Мінагро. Проте одні з найбільших українських агрохолдингів, «Нібулон» та ІМК, йдуть наперекір загальному тренду. Що штовхає українське агро до змін

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Вперше за 20 років «цариця українських полів», кукурудза, глибоко збиткова», – повідомила керівниця агронапряму групи компаній «Епіцентр» Світлана Нікітюк на Forbes AgriFood. У 2024-му компанія повністю відмовиться від цієї культури. «Вперше сіятимемо сою та вдвічі збільшимо площу ріпаку», – каже Нікітюк.

Група «Агротрейд» також планує зменшити посіви кукурудзи. «За прогнозами, економічна привабливість культури впаде», – зазначає директор агропромислового департаменту компанії Олександр Овсяник. Соя в структурі посівів «Агротрейду» складе 13,3%, кукурудза – 10,4%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні