Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Як потворне взуття Hey Dude зробило Алессандро Росано мільярдером за мінімальної кількості інвестицій. Історія бренда, який Crocs купив за $2,5 млрд

8 хв читання

Італійський підприємець та засновник бренда взуття Hey Dude Алессандро Росано. /колаж Анастасія Левицька

Італійський підприємець та засновник бренда взуття Hey Dude Алессандро Росано. Фото колаж Анастасія Левицька

Алессандро Росано пройшов тривалий бізнес-шлях до того, як створити бренд комфортного, але дивного на вигляд взуття Hey Dude, який зумів не лише підкорити споживачів, а й зробив з підприємця мільярдера. Його статки наразі становлять $1,4 млрд. Forbes розповів історію про стрімкий злет компанії Hey Dude, яку у 2021 році купила компанія Crocs за $2,5 млрд

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Італійський підприємець і засновник бренда взуття Hey Dude Алессандро Росано, який живе у Гонконгу, займався різним бізнесом. Та саме завдяки розробці та виробництву комфортних, але непоказних, лоферів він зірвав джек-пот.

Із мінімальними інвестиціями та майже без жодного маркетингу в 2021-му компанії вдалося досягти $581 млн виторгу з $175 млн чистого прибутку. У грудні того ж року Росано погодився продати свій бренд американській взуттєвій компанії Crocs ($6,2 млрд ринкова капіталізація), чиє неоковирне взуття стало всесвітнім феноменом, за $2,5 млрд готівкою і акціями.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд