Дмитро Кошовий - Інтерфакс-Україна /Facebook Центру економічної стратегії
Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Якщо у тебе немає експортного напрямку, ти стоїш на одній нозі». Як змінюється «Інтерфакс-Україна» і хто його новий власник. Бліц-інтервʼю з новим головредом Дмитром Кошовим

4 хв читання

Новий головний редактор «Інтерфакс-Україна» Дмитро Кошовий Фото Facebook Центру економічної стратегії

28 травня пішов із життя засновник і голова агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко. 20 червня стало відомо, що функції головного редактора покладені на Дмитра Кошового. Як він буде міняти медіа і які рішення вже прийняв у перші дні на новій посаді?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Інформагентство «Інтерфакс-Україна» працює на медіаринку з 1992 року. За цей час воно здобуло репутацію одного з найбільш авторитетних та компетентних постачальників політичної та економічної інформації. 

Генеральним директором і головним редактором агентства був Олександр Мартиненко. Після Революції гідності 2014 року він сконцентрував 100% компанії, викупивши 78,7% у російського «Інтерфакс». 28 травня 2024 року Мартиненко помер у віці 63 років.

Що відомо про нового головного редактора? Кар’єру в журналістиці Дмитро Кошовий почав у тижневій газеті «Фінансова Україна», куди прийшов у 1993-му, будучи студентом-кібернетиком НТУУ «КПІ». З 1997-го – став журналістом «Інтерфаксу-Україна», де кілька років поєднував роботу з написанням матеріалів для «Галицьких контрактів». Згодом Кошовий очолив відділ економічних новин «Інтерфаксу-Україна» та був призначений заступником директора агентства.

Що чекає на «Інтерфакс-Україна», Кошовий розповів у бліц-інтервʼю Forbes Ukraine.

Бесіду скорочено і відредаговано для зрозумілості.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд