Чи дійсно Rentberry став єдинорогом /колаж Анастасія Решетнік
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Невизнаний єдиноріг. Український стартап Rentberry заявив про інвестиції у $90 млн та оцінку в $1 млрд. Чому венчурний ринок не повірив в угоду? Розбір Forbes

7 хв читання

Український Rentberry залучив $90 млн і викликав сумніви у ринку щодо оцінки в $1 млрд. Фото колаж Анастасія Решетнік

Українська платформа для оренди житла Rentberry оголосила про залучення $90 млн від маловідомих фондів Berkeley Hills Capital і GTM Capital та заявила про оцінку більш як в $1 млрд. Раніше стартап активно залучав кошти від роздрібних інвесторів та проводив скандальне розміщення ICO. Чому новий раунд на $90 млн викликав сумніви на ринку?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Заснований українцями стартап Rentberry, що спрощує процес оренди житла у США, 6 вересня заявив про $90 млн інвестицій та повідомив про оцінку в $1 млрд. Це мало б зробити компанію сьомим українським єдинорогом, однак ринок засумнівався і в угоді, і в оцінці. Чому?

Виторг компанії у 2023-му – $500 000 за $4,8 млн чистого збитку, свідчить фінзвітність для Комісії США з цінних паперів і бірж (SEC). «Нам пропонують повірити в те, що маленький збитковий маркетплейс нерухомості залучив $90 млн з оцінкою $1 млрд», – написав аналітик українсько-американського фонду Horizon Capital Андрій Бродецький

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд