Категорія
Гроші
Дата

Фундук і сонце. Ексміністр МВС Арсен Аваков почав вирощувати лісові горіхи на Закарпатті. Що ще приносить йому гроші

Аваков почав вирощувати лісові горіхи на Закарпатті /колаж Анастасія Решетнік

Аваков почав вирощувати лісові горіхи на Закарпатті Фото колаж Анастасія Решетнік

За 2,5 роки після відставки з посади міністра внутрішніх справ Арсен Аваков консолідував бізнес, який був оформлений на членів родини. А також опанував нову сферу – вирощування фундука на Закарпатті. На чому зараз заробляє фермер Аваков 

З кінця 2022 року Аваков, його дружина Інна і давній партнер Ігор Котвицький почали скуповувати частки в агрокомпаніях на Закарпатті. У жовтні 2022-го «Форсайт Інвест» ексміністра отримала частку у фірмі «Аґроферт», у травні 2023 року – в «Мілкор». 

Обидві займаються вирощуванням зернових, зернобобових і олійних культур.  

Тоді ж Аваков став власником 70% ТОВ «Карпатські золоті горішки», помітила LIGA.net. Компанія спеціалізується на вирощуванні фундука на Закарпатті та володіє торговельною маркою Carpathian Golden Nuts. 

Продавцем виступив ексголова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, свідчать дані YouControl. Інші 30% компанії належать його дружині Марині та Мирославі Опшитош.

Три роки тому Карпатська горіхова асоціації викладала відео з назвою «Мілкор Carpathian Golden Nuts», що вказує на зв’язок між новими активами ексміністра. У власності «Мілкор» – 318 ділянок, відведених для товарного сільськогосподарського виробництва. За даними місцевих ЗМІ, загалом компанія оперує садом у 900 га.  

Скільки може приносити цей бізнес?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні