Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Спецпредставники Байдена. США відправили в Україну вже другого топпосадовця, що має відповідати за відновлення та інвестиції. Що за рік вдалося зробити Пенні Пріцкер із супервпливової американської родини

6 хв читання

Володимир Зеленський і Пенні Пріцкер, 16 жовтня 2023 року. /Офіс Президента України

Володимир Зеленський і Пенні Пріцкер, 16 жовтня 2023 року. Фото Офіс Президента України

Понад рік у США існує посада спецпредставника з відбудови України. Одинадцять місяців її обіймала одна з найвпливовіших американських підприємиць Пенні Пріцкер. Що було в її фокусі уваги, чому попри авторитет у Штатах змін в Україні майже не відбулося та чи залишиться інститут спецпредставників після виборів у США?

Пані посол США Бріджит Брінк схвально відгукується про роботу Пенні Пріцкер у ролі спецпредставниці президента США з економічного відновлення України. «Вона активізувала приватні та державні інвестиції в Україну навіть під час війни, допомогла створити першу в своєму роді воєнну страхову систему, працювала в багатьох напрямках, щоб підвищити експортний потенціал», – сказала Брінк в інтервʼю Forbes наприкінці вересня.

На початку серпня Пріцкер, що є представницею однієї з найвпливовіших і найбагатших американських родин (зокрема володіє мережею готелів Hyatt), завершила свою 11-місячну місію в Україні. ЇЇ місце у статусі виконуючого обов’язки обійняв заступник держсекретаря США з управління та ресурсів Річард Верма.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд