Категорія
Новини
Дата

Абрамович врятував свою яхту від санкцій. Олігарх перегнав 139-метрову Solaris з Іспанії до Чорногорії

1 хв читання

Олігарх Роман Абрамович врятував свою яхту від санкцій. 139-метрове судно Solaris російського мільярдера перегнали з порту Барселони (Іспанія) до Тивату (Чорногорія), свідчать дані Marine Traffic.

Ключові факти

  • Станом на неділю, 13 березня, яхта олігарха знаходиться у водах Чорногорії, йдеться у даних Marine Traffic.
  • Чорногорія не є членом Євросоюзу — будь-які санкції ЄС не дадуть підстав заарештувати яхту.
Абрамович врятував свою яхту від санкцій. Олігарх перегнав 139-метрову Solaris з Іспанії до Чорногорії /Фото 1

Фото: marinetraffic.com

 Контекст

Олігарх Абрамович потрапив під санкції Великої Британії. Його звинуватили в причетності до дестабілізації України, підриву та загрози територіальній цілісності країни. Після цього акції групи Evraz, головним акціонером якої є Абрамович, упали на торгах у Лондоні.

Після запровадження санкцій Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб «Челсі» та передати кошти від продажу клубу у благодійний фонд, створений для допомоги жертвам війни в Україні. Запроваджені санкції щодо Абрамовича та ліцензія, яка була оформлена на «Челсі», зараз зупиняють будь-яку перспективу продажу клубу. Проте британський уряд готовий розглянути це питання в майбутньому за низки умов.

Іспанський Forbes склав список з 32 яхт, які належать російським мільярдерам. Частина із них уже потрапила під санкції. Разом яхти коштують щонайменше $3,7 млрд.

Влада Італії заарештувала дві суперяхти підсанкційних російських олігархів – власника «Сєвєрсталі» Олексія Мордашова та власника Volga Group Геннадія Тимченка, пише La Repubblica.

Раніше президент США Джо Байден пообіцяв «знайти і захопити яхти, люксові квартири та приватні літаки» російських олігархів. Forbes склав список російських мільярдерів, які потраплять під санкції Джо Байдена.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні