Категорія
Новини
Дата

Аеромобіль AirCar отримав дозвіл на перельоти. Словацька Klein Vision готується до серійного виробництва

Аеромобіль AirCar отримав офіційний дозвіл на перельоти, пише Carscoops. Розробник проєкту Klein Vision заявив, що цей документ дозволить найближчим часом запустити новинку в серійне виробництво.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Словацька фірма Klein Vision отримала від місцевої влади офіційний сертифікат. Документ допоможе запустити AirCar у серійне виробництво, заявляють у компанії.
  • «Сертифікація AirCar відчиняє двері для масового виробництва літаючих автомобілів. Це допоможе нам кардинально змінити концепцію подорожей на середні відстані», – сказав глава компанії Стефан Кляйн.
  • Перший робочий прототип AirCar оснащений 160-сильним двигуном BMW з гвинтом фіксованого кроку, який дозволяє розвивати крейсерську швидкість 190 км/год на висоті до 2500 м. Для екстрених ситуацій передбачено балістичний парашут.
  • На розробку AirCar знадобилося два роки та близько €2 млн. Терміни початку продажу та ціну AirCar у компанії не називають.

Контекст

Влітку 2021 року Klein Vision провела перший в історії міжміський політ на аеромобілі. AirCar здійснив успішний 35-хвилинний переліт між Нітрою та Братиславою. Відстань між містами складає близько 85 км. Автомобіль уже провів у повітрі близько 40 годин. Компанія також готує новий передсерійний прототип із 300-сильним двигуном, який дозволить розвивати швидкість до 300 км/год. Дальність польоту становитиме близько 1000 км.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні