Категорія
Новини
Дата

Аеромобіль AirCar отримав дозвіл на перельоти. Словацька Klein Vision готується до серійного виробництва

1 хв читання

Аеромобіль AirCar отримав офіційний дозвіл на перельоти, пише Carscoops. Розробник проєкту Klein Vision заявив, що цей документ дозволить найближчим часом запустити новинку в серійне виробництво.

Ключові факти

  • Словацька фірма Klein Vision отримала від місцевої влади офіційний сертифікат. Документ допоможе запустити AirCar у серійне виробництво, заявляють у компанії.
  • «Сертифікація AirCar відчиняє двері для масового виробництва літаючих автомобілів. Це допоможе нам кардинально змінити концепцію подорожей на середні відстані», – сказав глава компанії Стефан Кляйн.
  • Перший робочий прототип AirCar оснащений 160-сильним двигуном BMW з гвинтом фіксованого кроку, який дозволяє розвивати крейсерську швидкість 190 км/год на висоті до 2500 м. Для екстрених ситуацій передбачено балістичний парашут.
  • На розробку AirCar знадобилося два роки та близько €2 млн. Терміни початку продажу та ціну AirCar у компанії не називають.

Контекст

Влітку 2021 року Klein Vision провела перший в історії міжміський політ на аеромобілі. AirCar здійснив успішний 35-хвилинний переліт між Нітрою та Братиславою. Відстань між містами складає близько 85 км. Автомобіль уже провів у повітрі близько 40 годин. Компанія також готує новий передсерійний прототип із 300-сильним двигуном, який дозволить розвивати швидкість до 300 км/год. Дальність польоту становитиме близько 1000 км.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні